Požičané náradie už nevrátil, obvinený zo skrátenia dane a poistného

27.02.2007 Celý región

Požičané náradie už nevrátil:\r\nPoverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Bardejove vzniesol včera obvinenie 27 ročnému mužovi z Bardejova pre preči...
Požičané náradie už nevrátil:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Bardejove vzniesol včera obvinenie 27 ročnému mužovi z Bardejova pre prečin podvodu.

Obvinený Bardejovčan si v októbri 2006 požičal na týždeň z jednej bardejovskej požičovni náradia vŕtacie kladivo s vrtákom. Ešte v ten deň však odniesol kladivo do záložne, kde ho nechal aj prepadnúť. V záložni mu vyplatili 1 200. - Sk, pričom požičovni náradia vznikla škoda 9 190. - Sk.

Obvinený zo skrátenia dane a poistného:
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil z trestného činu skrátenia dane a poistného 37 ročného muža z Humenného.
Obvinený Humenčan ako štvrťročný platca DPH podal za zdaňovacie obdobie II. a III. štvrťroka 2004 daňové priznanie na DPH. Pri daňovej kontrole za rok 2004 bolo zistené, že v týchto daňových priznaniach si uplatnil odpočítanie dane z tovarov, pričom ale deklarované dodanie tovaru (motorová nafta) od dodávateľa nebolo nikdy zrealizované a tovar nebol dodaný. Týmto svojim konaním skrátil daň vo výške 46 178. - Sk ku škode Slovenskej republike.
 

Vyberte región

mark